Recept

Perzikentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept voor een fruitig toetje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en halveer de perziken, verwijder de pitten en snij ze in partjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de bloem met de zachte boter, de bruine suiker en een mespunt zout.

  3. 3

    Kneed tot een homogeen deeg en laat in plasticfolie 30 min. rusten in de koelkast. Vet een vierkante vorm van 23 cm in met boter en bestuif met bloem.

  4. 4

    Rol het deeg uit ter groote van de vorm, leg het erin en prik er gaatjes in met vork. Zet 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  5. 5

    Schik de perzikpartjes dakpansgewijs op de voorgebakken taartbodem. Zet nog 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Meng 2 el perzikenconfituur met 1 el sinaasappellikeur en verdeel over de taart. Serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perzikentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!