Tarte tatin van witloof
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Meng de bloem met een snuifje zout, de koude boter en het ei. Kneed tot een homogeen maar kruimelig deeg. Maak er een bol van, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast.
-
3
Halveer het witloof in de lengte. Stoof het gaar in 25 g boter met het citroensap en een beetje water. Laat uitlekken.
-
4
Laat de resterende boter met de suiker smelten en doe in een taartvorm. Schik er het witloof in (snijkant naar boven).
-
5
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg de deeglap over het witloof. Druk de randen naar binnen in de vorm. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
-
6
Zet de taart 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en keer de taart op een schaal.
Voorbereiding