Tarte tatin van witloof met tijm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kristalsuiker in een ovenvaste steelpan of diepe pan en zet de suiker net onder met water. Laat de suiker zachtjes karamelliseren zonder te roeren. Roer er pas in met een garde als je kleine lichtbruine belletjes ziet en roer dan tot een mooie karamel. Meng er voorzichtig de boter onder.
-
2
Maak de stronkjes witloof schoon en halveer ze. Leg ze in de karamel in de pan. Kruid ze met peper en zout, leg het bladerdeeg erover en duw de randen van het bladerdeeg voorzichtig naar binnen. Pas wel goed op, want de karamel is heet!
-
3
Bak de tarte tatin 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
-
4
Haal de tarte tatin uit de oven. Leg een bord op de taart en draai ze met handschoenen om op het bord. Werk af met de verse tijm.