Winterse groentetaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de bladeren van de savooikool, spoel en schil de knolselder. Schraap de wortelen. Snij de knolselder en de wortelen in kleine blokjes.
-
2
Stoof de wortelen beetgaar in water met een snuifje zout en suiker. Blancheer de blokjes knolselder en laat uitlekken. Blancheer ook de bladeren van de savooikool in licht gezouten water. Snij ze daarna in fijne reepjes en bak ze enkele minuten in een nootje boter. Laat alle groenten afkoelen.
-
3
Bak de spekjes in een pan met anti-aanbaklaag. Meng de spekjes met de groenten. Bestuif een beboterde bakvorm met bloem en rol het kruimeldeeg erover uit. Verdeel de groenten en het spekjesmengsel over de deegbodem.
-
4
Klop de eieren los met de room en de cottage cheese, en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.
-
5
Schuif de taarten in het midden van de voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken. Serveer warm of lauw.
Voorbereiding