Recept

Winterse taboulé van kip met honing-balsamicoglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk kruidig recept met kip.

bereiding
  1. 1

    Gaar de graantjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat
    ze uitlekken.

  2. 2

    Sla de kipfilets plat tot lapjes van 1,5 cm dik. Pel en snipper de knoflook, meng met 3 eetlepels balsamicoazijn, 3 eetlepels honing en 1 eetlepel olie. Leg de kipfilets in het mengsel en zet 30 minuten koel weg.

  3. 3

    Pel en snipper de rode ui. Maak de rode- kool schoon en snipper fijn met een mandoline. Meng de ui, de rodekool en 2 eetlepels olie onder de granenmengeling. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen. Schil de bloedsinaasappel of roze pompelmoes en snij de partjes los tussen de vliesjes. Spoel de kervel. Voeg de lente-ui, gehakte noten, sinaasappel en kervel toe aan de tabouleh.

  5. 5

    Bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar in een pan op middelhoog vuur. Snij ze in reepjes. Verdeel de tabouleh over de borden en werk af met de gelakte kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterse taboulé van kip met honing-balsamicoglazuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!