Zeevruchtenpasta
bereiding
-
1
Snij de venkel in fijne plakjes, de prei in ringen. Snipper de knoflook. Fruit de venkel en prei op matig vuur in wat olie.
-
2
Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe. Blus met de wijn en de Noilly Prat. Laat 8 minuten zachtjes sudderen.
-
3
Voeg de mosselen toe en laat ze openkoken. Haal ze dan uit hun schelp en bewaar het kookvocht.
-
4
Doe de saffraan, de tijm en de groenten bij het kookvocht. Voeg de inktvis, scampi’s en staartvis toe. Dek af en laat 10 minuten garen.
-
5
Doe er de mosselen, garnalen en een scheutje room bij en laat verwarmen.
-
6
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Verdeel de pasta over de borden en schep er de zeevruchtensaus bovenop. Werk het gerecht af met een plukje dille, kervel of ander groen.