Zeevruchtenpasta met linguine, scampi, vongole en groene kool
bereiding
-
1
Snipper de chili fijn. Snij de groene kool in heel fijne repen. Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
-
2
Kook de linguine gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
-
3
Doe wat olijfolie in een pan en fruit er de knoflook, de chili en de zongedroogde tomaatjes in. Voeg dan de groene kool toe, roerbak even en kruid met peper en zout.
-
4
Doe in een andere pan eveneens olijfolie en bak hierin de scampi’s krokant. Voeg daarna de gespoelde vongole toe en roerbak even. Kruid met peper en zout, blus met de witte wijn en strooi er de peterselie over.
-
5
Voeg eerst de groene kool toe aan de scampi’s en vongole en roer er daarna de linguine door. Snipper er nog wat extra peterselie overheen en serveer meteen.