Recept

Verloren speculaasbrood met appeltjes en vanille-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijke variant op de klassieker

bereiding
  1. 1

    Steek met een vormpje (of een glas) 8 mooie rondjes uit het brood.

  2. 2

    Klop de eierdooiers los met de melk. Vermeng ze met de witte suiker en de speculaas. Wentel er de broodrondjes in. Bak ze goudbruin in boter.

  3. 3

    Snij de appels in blokjes en stoof ze beetgaar in boter. Bestrooi ze met fijne suiker en laat die even karameliseren.

  4. 4

    Leg op elk bord een rondje brood en schep er appeltjes op. Dek af met een tweede rondje brood en schep er weer appeltjes op. Garneer met een plukje rozemarijn.

  5. 5

    Druppel wat honing rondom het broodtaartje en strooi er gesnipperde rozemarijn in. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verloren speculaasbrood met appeltjes en vanille-ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!