Recept

Kipballetjes met pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oosters tintje

bereiding
  1. 1

    Meng het kippengehakt met het ei, de beschuit, de pinda's, de lente-uitjes en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen middelgrote balletjes van het mengsel en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom goudbruin in een mengsel van olie en boter.

  3. 3

    Mix voor de saus de olie, het limoensap, de ui en de knoflook samen in de blender. Kruid met chilipeper naar smaak.

  4. 4

    Verwarm het mengsel in een pannetje tot de aroma's vrijkomen. Roer er dan de pindakaas en het water door. Laat sudderen tot een mooi gebonden saus.

  5. 5

    Serveer de kipballetjes met de warme pindasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipballetjes met pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!