Falafel met yoghurtdip
bereiding
-
1
Snipper de ui en de halve chilipeper fijn. Pers de knoflook. Klop het ei los. Snipper de bladpeterselie en hak de koriander. Schil en rasp het stuk komkommer.
-
2
Meng de yoghurt, de komkommer, 1 teentje knoflook, 1 kl citroensap, dille en olijfolie voor de yoghurtdipsaus. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
-
3
Laat de kikkererwten uitlekken. Prak ze fijn met een vork (niet in de blender, zo verliezen ze hun textuur).
-
4
Meng ze met het ei, de ui, de knoflook, het broodkruim en het bakpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Doe er dan ook de overige ingrediënten bij en kneed tot een stevig geheel.
-
5
Rol balletjes van het deeg en bak ze rondom goudbruin in een mengsel van olie en boter. Serveer de falafel met de yoghurtdip en een gemengde salade.
Voorbereiding