Jachtschotel met kipreepjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water.
-
3
Snij de wortel, selder en champignons in stukken en stoof ze aan in wat boter. Kruid met peper en zout en blus met de kippenbouillon. Laat zachtjes sudderen, zodat het vocht grotendeels verdampt.
-
4
Snij de kipfilet in reepjes en bak ze in een andere pan goudbruin in wat boter. Kruid met peper en zout.
-
5
Giet de aardappelen af en pureer ze. Maak de puree aan met wat melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
6
Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de kipreepjes over en werk af met een laag puree. Verdeel wat vlokjes boter over de puree en laat 25 minuten gratineren in de oven.
Voorbereiding