Risotto met erwtjes, ham en chipolata
bereiding
-
1
Snipper de ui fijn. Breng de bouillon aan de kook. Rasp de parmezaan. Snij de rauwe ham in reepjes.
-
2
Meng de ui met 1 el olijfolie in een ruime schaal. Zet 2 minuten in de microgolfoven, op 600 Watt.
-
3
Doe er de rijst bij en overgiet met de kokende bouillon. Dek af en laat 27 minuten garen op 600 Watt.
-
4
Schep de kaas, boter, room, erwtjes, broccoli en rauwe ham door de rijst. Laat nog 6 minuten verder garen. Bak intussen de chipolata.
-
5
Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer hem bij de worst.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- chipolataworsten4
- ui (gesnipperd)1
- kippenbouillon (of groentebouillon)350 ml
- witte wijn350 ml
- risottorijst300 g
- parmezaan (geraspt)50 g
- room4 el
- doperwt200 g
- broccoli (in kleine roosjes)200 g
- rauwe ham100 g
- boter50 g
- olijfolie
- peper
- zout