Kabeljauwhaasje op z'n Italiaans met een pilaf van quinoa met venkel
bereiding
-
1
Begin met de quinoapilaf: verhit 1 el olijfolie in een steelpan. Sauteer de quinoa kort. Zet apart.
-
2
Maak de venkel schoon en snij 'm in staafjes. Bewaar het venkelloof. Fruit de ui, de selder en de venkel in 2 el olijfolie. Voeg de quinoa aan de groenten toe. Giet de groentebouillon over de quinoa (alles moet onderstaan). Dek de pan af. Laat 15 minuten pruttelen.
-
3
Verwarm de oven voor op 180° C. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het venkelzaad, de pili pili-vlokken en knoflook over de vis. Pers de citroen en besprenkel de vis met het citroensap. Laat 15 minuten garen.
-
4
Schep op elk bord een portie quinoapilaf met venkel. Schik de vis op de quinoa en garneer met takjes venkelgroen.