Pasta met ossenhaas op z'n Italiaans
bereiding
-
1
Smelt de boter in een grote pan, op middelhoog vuur. Fruit de knoflookplakjes 2 minuten lichtjes aan tot ze een beetje kleur krijgen. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de helft van de wijn toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken, zonder deksel. Voeg de rest van de wijn toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes koken tot de saus goed is ingekookt.
-
2
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin en laat verder garen naar smaak. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Roer de aanbakresten in de pan los met 2 eetlepels water en voeg toe aan de tomatensaus. Kruid met peper en zout, voeg de uitgelekte tagliatelle toe en schep alles door elkaar.
-
5
Snij het vlees in dunne plakken, leg die op de pasta, bestrooi met parmezaan en peterselie, en serveer.