Recept

Konijn met stoomgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prima combinatie

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotjes en de knoflook. Snipper ze fijn.

  2. 2

    Kruid de stukken konijn met peper en zout. Leg ze in een schaal. Strooi er de sjalotjes en de knoflook bij. Lepel er 5 el olijfolie over. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een paar eetlepels van de marinade-olie. Blus met de wijn. Dek af en laat 1 uur zacht stoven.

  4. 4

    Voor de stoomgroenten: snij de aardappelen en pompoen in stukken, de uien in fijne ringen.

    Leg de met tijm bestrooide groenten in een stoommandje. Breng in een kookpan de groentebouillon aan de kook. Zet het stoommandje op de pan. Dek af en laat 15 minuten stomen.

  5. 5

    Leg vlees en groenten in een schaal. Laat het stoofvocht van vlees en groenten tot de helft inkoken. Lepel de hete saus over het konijn en de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met stoomgroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!