Kipfilets met couscous
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C.
Kruid de kipfilets met de cayennepeper en zout. Braad ze rondom goudbruin in een likje olie. Doe ze in een ovenschaal. Zet ze 20 minuten in de oven op 200° C. -
2
Snij de abrikozen in stukjes. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de abrikozen, het kaneel- en het gemberpoeder en wat peper en zout toe.
-
3
Doe het couscousgries in een diepe kom. Schenk er de kokendhete kippenbouillon bij. Dek af en laat 4 minuten onaangeroerd staan, tot al de bouillon opgeslorpt is.
-
4
Snij de lente-uitjes in ringetjes. Doe 1 koffielepel olijfolie bij de couscous en maak de korrels los met een vork. Vermeng met de lente-uitjes.
-
5
Leg er de gebraden kipfilets bij. Serveer meteen met een portie gestoomde groenten.