Gebakken kabeljauw met kervel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C.
Pel het sjalotje en snipper het fijn. Vermeng het met 1 eetlepel olie. Strooi het in een brede, ondiepe braadslee. -
2
Dep de kabeljauwmoten goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze op de sjalot. Schenk er de fumet bij.
-
3
Zet de braadslee 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Schep met een schuimspaan de vismoten uit de braadslee op voorverwarmde borden. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
-
5
Schenk de visfumet in een steelpan. Doe er de room bij en laat 1 minuut inkoken. Voeg de mosterd en de kervel toe. Kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
-
6
Lepel de hete saus over de vis. Leg er een plakje citroen bij en serveer meteen. Lekker met pompoen- of wortelpuree of gekookte aardappelen.