Recept

Gebakken kabeljauw met kervel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond en boordevol smaak

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Pel het sjalotje en snipper het fijn. Vermeng het met 1 eetlepel olie. Strooi het in een brede, ondiepe braadslee.

  2. 2

    Dep de kabeljauwmoten goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze op de sjalot. Schenk er de fumet bij.

  3. 3

    Zet de braadslee 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Schep met een schuimspaan de vismoten uit de braadslee op voorverwarmde borden. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Schenk de visfumet in een steelpan. Doe er de room bij en laat 1 minuut inkoken. Voeg de mosterd en de kervel toe. Kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.

  6. 6

    Lepel de hete saus over de vis. Leg er een plakje citroen bij en serveer meteen. Lekker met pompoen- of wortelpuree of gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken kabeljauw met kervel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!