Recept

Appel in een pakje, met notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart dessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Meng het bloem, de boter, de suiker, het snuifje zout en het hazelnootpoeder voor de crumble met de klopper tot een kruimelig deeg. Spreid het uit op een ovenplaat met een bakmatje van siliconen. Zet 7 minuten in de oven en roer dan om. Herhaal dit 3 à 4 keer, tot de crumble goudbruin en krokant is. Laat afkoelen en mix eventueel fijn.

  2. 2

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appelen. Zet ze elk op een vel aluminiumfolie en schep er 1 el kandijsiroop en een klontje boter in. Sluit de folie. Laat de appels 10 à 15 minuten garen op de afkoelende barbecue (ze moeten zacht zijn, maar niet té).

  3. 3

    Maak de pakketjes open en schep op elke appel een bolletje ijs. Werk af met notencrumble en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!