Chocoladetaart met ganachevulling
bereiding
-
1
Meng de boter met de suiker. Roer er de gezeefde bloem en het cacaopoeder door. Kneed tot een samenhangend deeg en wikkel het in huishoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg uit en leg het in een springvorm van 20 cm diameter. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Maak eerst de donkere chocoladeganache. Verwarm 275 ml room en laat er de chocolade in oplossen. Giet de ganache op de gebakken taartbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Maak de lichte chocoladeganache. Verwarm 250 ml room, laat er de chocolade in smelten en voeg er de koffieessence aan toe. Giet de ganache op de opgesteven donkere ganache. Laat weer 4 uur opstijven voor je de taart serveert. Werk op dat moment af met wat chocoladeschaafsel.