Raw chocoladetaart met sinaasappel
bereiding
-
1
Maak de bodem. Laat de medjouldadels 15 minuten weken in lauw water. Hak ondertussen 20 g hazelnoten fijn. Hak vervolgens de dadels fijn.
-
2
Mix 40 g hazelnoten tot meel in de cutter. Meng met de kokosolie, het cacaopoeder, de medjouldadels, de fijngehakte 20 g hazelnoot, het zout, een scheutje sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de honing.
-
3
Verdeel dit mengsel in de springvorm en druk goed aan. Bevochtig hiervoor je vingertoppen zodat het deeg niet te veel aan je vingers blijft kleven.
-
4
Maak de toplaag. Mix de avocado met de overige ingrediënten tot een mousse.
-
5
Beleg de bodem met de avocadochocolademousse en werk bovenaan af met de sliertjes sinaasappelschil. Zet minstens 1 uur in de diepvries.
-
6
Haal de taart 20 minuten voor het eten uit de diepvries. Week de dadels 15 minuten in lauw water. Hak de hazelnoten en dadels fijn en strooi over de taart.