Chocolademoelleux met vanille-ijs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Maak eerst de vulling. Verwarm de room met de melk en smelt er 30 g suiker in. Smelt 30 g boter en 105 g chocolade au bainmarie. Roer er het roommengsel door, tot het een gladde massa is. Bestuif een ijsblokjesvorm met cacaopoeder en verdeel er de chocolademassa over. Laat 1 uur opstijven (zet eventueel in de diepvriezer).
-
3
Maak het beslag voor de moelleux. Klop de eieren met de eidooier en 60 g fijne suiker tot een dikke witte massa (minstens 5 minuten met de mixer). Smelt 125 g boter met 125 g bittere chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eimengsel door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel die er voorzichtig door. Doe het beslag in een spuitzak.
-
4
Bestrijk eenpersoonsvormpjes (liefst van silicone) met wat boter en bestuif met wat bloem. Spuit een laagje beslag over de bodem van de vormpjes. Leg in elke vorm 1 blokje van de chocoladevulling en spuit de rest van het moelleuxbeslag erover en eromheen.
-
5
Bak de moelleux 8 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi gesloten is. Haal ze uit de oven en wacht 2 minuten voor je ze ontvormt. Serveer met een bolletje ijs.