Lamskoteletjes met couscous
bereiding
-
1
Klop de yoghurt op met het citroensap en de slaolie, de tuinkruiden en peper uit de molen. Zet koel weg.
-
2
Spoel en halveer de tomaten, lepel er de pitjes uit. Laat ze in een vergiet uitlekken.
-
3
Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de olijven in stukjes.
-
4
Doe de couscous in een grote kom met een snuifje zout. Giet er 2 dl kokendheet water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan.
-
5
Maak de couscouskorrels los met een vork. Vermeng met 1 el olijfolie en het citroensap, de lente-uitjes en de olijven, de munt en peper uit de molen.
-
6
Kruid de lamskoteletjes en gril ze 2-4 minuten in de pan.
-
7
Leg ze op voorverwarmde borden. Zet er twee halve tomaten bij, gevuld met lauwe couscoussalade. Serveer met de gekoelde yoghurtdressing.