Recept

Ragout van konijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met abrikozen

bereiding
  1. 1

    Snij het konijnenvlees in stukjes. Stamp piment, kaneelstokje, peperkorrels en jeneverbessen fijn in een vijzel.

  2. 2

    Halveer de abrikozen. Kook ze 2 minuten in 5 eetlepels witte wijn.

  3. 3

    Braad het konijn kort aan in een stoofpan. Voeg de groenten en kruiden toe. Kruid met zout en cayennepeper. Roerbak kort op hoog vuur. Blus met de cognac, Noilly Prat en witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Overgiet met de bouillon. Laat 1 uur afgedekt garen. Voeg het laurierblad toe. Laat nog 30 minuten garen.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat het kooknat tot 2/3 inkoken. Roer er de room door en bind met het maïszetmeel. Laat 2 minuten doorkoken. Mix de boter met de staafmixer door de saus. Doe er de zeste en wat citroensap bij. Kruid met peper en zout. Meng vlees en groenten door de saus.

  5. 5

    Schik de pasta op de borden. Lepel er de ragout over. Garneer met abrikozen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ragout van konijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!