Recept

Gebakken pollak met lentestoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voorjaarsgerechtje

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Blancheer de worteltjes, peultjes en erwtjes in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

  2. 2

    Bak het spek knapperig zonder vetstof. Bak in een andere pan de vis in de boter. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Stamp de aardappelen fijn met net genoeg karnemelk tot de puree een mooie structuur heeft. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Meng de wortels, peultjes, erwtjes, spekjes en peterselie met de puree. Serveer met de gebakken vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken pollak met lentestoemp

Ingrediënten voor

4 personen
  • pollakfilet (van ca. 180 g)4 stuks
  • spekblokjes100 g
  • bloemige aardappelen (grote)4
  • jonge wortelen1 bosje
  • peultjes1 bakje
  • doperwt100 g
  • peterselie (gehakt)2 el
  • boter50 g
  • karnemelk200 ml
  • nootmuskaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!