Gebakken pollak met lentestoemp
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Blancheer de worteltjes, peultjes en erwtjes in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
-
2
Bak het spek knapperig zonder vetstof. Bak in een andere pan de vis in de boter. Kruid met peper en zout.
-
3
Stamp de aardappelen fijn met net genoeg karnemelk tot de puree een mooie structuur heeft. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Meng de wortels, peultjes, erwtjes, spekjes en peterselie met de puree. Serveer met de gebakken vis.
Ingrediënten voor
4 personen- pollakfilet (van ca. 180 g)4 stuks
- spekblokjes100 g
- bloemige aardappelen (grote)4
- jonge wortelen1 bosje
- peultjes1 bakje
- doperwt100 g
- peterselie (gehakt)2 el
- boter50 g
- karnemelk200 ml
- nootmuskaat