Gehaktballetjestaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Pel het teentje knoflook, snipper fijn en meng met de peterselie, rozemarijn, het ei en het broodkruim door het gehakt. Verdeel in 12 porties en rol er gehaktballetjes van.
-
2
Spoel de paprika, aubergine en courgette en snij alles in stukken. Vet een ovenschaal royaal in met olijfolie. Rooster daarin de groenten 15 minuten.
-
3
Vet een taartvorm (ø 28 cm) in met boter. Steek 12 rondjes (ø 10 cm) uit het bladerdeeg. Vorm ze tot kuipjes en leg ze tegen elkaar in de taartvorm.
-
4
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Vul elk kuipje met geroosterde groenten, leg er een gehaktbal op en verkruimel er de feta over. Bak de balletjestaart ongeveer 30 minuten in de warme oven.