Gehakttaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalot en de knoflook. Beboter de taartvorm. Klop de eidooier los.
-
2
Fruit de sjalot en knoflook in de boter. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Kruid met peper, zout en de komijnzaadjes.
-
3
Leg 6 plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg er dan nog een rij van 6 plakjes boven, zodat je een rechthoekige lap krijgt. Druk de naden goed aan of rul met een met bloem bestoven deegrol over het deeg.
-
4
Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en rol tot een lange rol. Snij hem in stukken van 2 à 3 cm.
-
5
Schik de rolletjes in de taartvorm. Bestrijk ze met de eidooier en strooi er sesamzaadjes over.
-
6
Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bladerdeeg mooi begint te kleuren. Lekker bij een buffet of als lunch.
Voorbereiding