Wortelsoep met gember en koriander
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Rasp de gember fijn. Hak een halve chilipeper fijn, snij de rest in sliertjes. Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Schil de aardappel, snij in blokjes. Pers de sinaasappelen, rasp de schil.
-
2
Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Voeg de gember en de chilipeper toe en stoof even mee. Doe de wortelen en de aardappel erbij, kruid met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten stoven. Schenk er dan bouillon bij tot de groenten onder staan. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en laat nog 10 minuten koken.
-
3
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg het sinaasappelsap en de room toe, doe er eventueel nog wat extra bouillon bij. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over warme kommen en werk af met verse koriander en sliertjes chilipeper.
Voorbereiding