Recept

Vegan misosoep met tofu en komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Japans soepje, ook geschikt voor vegans.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de knoflooktenen en hak ze fijn.

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen.

    Schil de komkommer, halveer hem overlangs
    en verwijder de pitjes met een lepel.
    Snij de komkommer in blokjes.

    Snij de tofu in blokjes.

  2. 2

    Fruit de
    knoflook en de lente-uitjes met de geraspte
    gember in een scheutje sesamolie.

  3. 3

    Doe de komkommerblokjes bij
    in de pan en stoof even mee. Voeg de
    groentebouillon, de misopasta en de sojasaus
    toe en laat nog 5 minuten sudderen.

  4. 4

    Voeg de tofublokjes met de
    koriander bij de soep. Laat kort koken en
    breng op smaak met cayennepeper en
    citroensap. Verdeel de soep over warme
    kommen en serveer.

  5. Tip

  6. 5

    Miso- of sojabonenpasta - onmisbaar in
    de Japanse keuken - is verkrijgbaar in
    een donkere en een lichte variant die
    vooral qua sterkte verschillen. Te koop in
    oosterse en natuurvoedingswinkels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan misosoep met tofu en komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!