Recept

Rijst-misosoep met gebakken pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In Japan staat misosoep dikwijls als ontbijt op de kaart. Deze versie à la Pascale Naessens moet je proberen! 

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst onder koud water. Kook hem volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

  2. 2

    Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Kruid ze met peper en zout. Haal de pompoen uit de pan en zet opzij.

  3. 3

    Schil de koolrabi en snij hem in julliennereepjes. Leg de reepjes koolrabi even in koud water. Warm de misosoep op.

  4. 4

    Schep de rijst in kommetjes. Verdeel er de pompoenblokjes over. Giet de misosoep erbij en werk af met de koolrabireepjes en de gedroogde dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijst-misosoep met gebakken pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!