Recept

Vissoep met gele curry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra fijn

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de gember en de knoflook in plakjes.
    Halveer het chilipepertje en verwijder de
    zaadjes. Plet het citroengras met de platte
    kant van een mes.

    Spoel de zalm en de zeeduivel en dep goed
    droog. Snij de vis in blokjes. Maak de
    groenten schoon. Snij de wortel in plakjes
    en de bleekselderij in boogjes. Snij de courgette
    overlangs in vier en dan in plakjes.

  2. 2

    Stoof de knoflook, het
    chilipepertje, het citroengras en de gember
    aan in een scheutje olie. Roer er de gele
    currypasta bij en bak nog even door.
    Schenk de kokosmelk en de visbouillon in
    de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Zeef de bouillon. Voeg de groenten toe en
    laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
    Schep er de vis bij en laat nog 5 minuten
    verder garen. Kruid met zout en cayennepeper.
    Werk af met plukjes verse dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vissoep met gele curry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!