Vissoep met gele curry
bereiding
-
1
Snij de gember en de knoflook in plakjes.
Halveer het chilipepertje en verwijder de
zaadjes. Plet het citroengras met de platte
kant van een mes.Spoel de zalm en de zeeduivel en dep goed
droog. Snij de vis in blokjes. Maak de
groenten schoon. Snij de wortel in plakjes
en de bleekselderij in boogjes. Snij de courgette
overlangs in vier en dan in plakjes. -
2
Stoof de knoflook, het
chilipepertje, het citroengras en de gember
aan in een scheutje olie. Roer er de gele
currypasta bij en bak nog even door.
Schenk de kokosmelk en de visbouillon in
de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. -
3
Zeef de bouillon. Voeg de groenten toe en
laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Schep er de vis bij en laat nog 5 minuten
verder garen. Kruid met zout en cayennepeper.
Werk af met plukjes verse dille.
Voorbereiding