Recept

Dim sum met bouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gestoomd

bereiding
  1. 1

    Pureer de kipfilet in de keukenmachine. Doe er de ham, 5 el kippenbouillon, zout, 1 el sojasaus en sesamolie bij en draai even mee. Meng met de gehakte peterselie en bieslook.

  2. Kippenbouillon

  3. 2

    Breng 1 l kippenbouillon aan de kook met het korianderzaad, de peperbolletjes, de gember en 3 lente-uitjes in ringen. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, mirin en rijstwijn. Laat 1 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon.

  4. 3

    Leg de wontonvellen open op het werkvlak. Schep op elk velletje wat van het gehaktmengsel.

  5. 4

    Bestrijk de randen van de wontonvellen met water en breng de vier punten samen. Druk goed aan.

  6. 5

    Verwarm wat water met het plakje limoen in de wokpan. Zet er een bamboe stoommandje boven en beleg de bodem met lente-ui.

  7. 6

    Zet de dim sum (in porties) op de lente-uitjes en stoom ze in ongeveer 10 minuten gaar. Serveer met wat extra lente-ui en de kippenbouillon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dim sum met bouillon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!