Pistacheparfait
bereiding
-
1
Rooster de pistaches in een pan met antiaanbaklaag. Laat de suiker met 5 eetlepels water karamelliseren.
-
2
Roer er de pistaches door en spreid het mengsel meteen uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat hard worden en hak in stukken.
-
3
Klop in een warmwaterblad de eidooiers luchtig met de poedersuiker. Haal uit het water en klop nog 5 minuten verder. Klop de room stijf met 1 pakje vanillesuiker.
-
4
Spatel eimengsel, pistaches en slagroom voorzichtig door elkaar. Bekleed 1 cakevorm met plasticfolie en laat daarbij de randen overhangen. Vul met het mengsel, strijk glad, vouw dicht en zet 1 nacht in de diepvriezer.
-
5
Haal 10 minuten voor het serveren uit de dievriezer en ontvorm. Dompel een mes in warm water en snij de parfait in plakken. Serveer met bramen en frambozen. Garneer met een blaadje munt.