Cacao-konijntjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
2
Meng de bloem met het cacaopoeder, een snuifje zout en kaneel. Roer de boter romig met 100 g poedersuiker en het vanillemerg. Meng met het losgeklopte ei.
-
3
Doe er de bloemmix en gemalen pistaches bij en kneed tot een stevige deegbal. Wikkel ‘m in plasticfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
-
4
Rol het deeg 5 mm dik uit op een met bloem bestrooide houten ondergrond. Snij er met een mes konijnenkopjes uit en leg ze op een bakplaat. Zet 15 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster. Rol ondertussen bolletjes marsepein voor de ogen en mondjes.
-
5
Klop het eiwit lichtjes los samen met het citroensap. Voeg eventueel een druppeltje kleurstof toe, en net zoveel poedersuiker (ca. 165 g) tot een gladde massa ontstaat.
-
6
Doe de massa in een spuitzak met fijne mond en spuit alleen de omtrek van het koekje. Laat drogen. Vul dan verder op met glazuur en druk er meteen de bolletjes marsepein in. Maak een stipje met zwarte kleurgel.