Cakejes met chocolade-ganache
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Beboter kleine cakevormpjes en bestrooi ze met bloem.
-
2
Smelt de boter op een zacht vuurtje en doe er het vanille-extract bij.
-
3
Klop de eiwitten op, samen met 30 g suiker en een mespuntje zout.
-
4
Klop de dooiers wit-romig met de rest van de suiker en het vanillemerg. Spatel er de bloem en het aardappelzetmeel door, en daarna de eiwitsneeuw. Meng tot slot met de gesmolten boter.
-
5
Vul de vormpjes voor twee derde met beslag en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en ontvorm.
-
6
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en schenk hem over de chocolade. Laat 5 minuten rusten en roer dan goed om.
-
7
Laat de ganache afkoelen tot hij de juiste dikte heeft en lepel hem over de cakes. Werk af met een mooi toefje slagroom.