Appelcakejes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175° C. Schil 2 appelen en snij ze in blokjes.
-
2
Klop de boter met de suiker tot een schuimige massa. Roer er een voor een de eieren door en vervolgens de melk.
-
3
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel deze door het beslag.
-
4
Roer de stukjes appel door het deeg.
-
5
Zet de papieren cakevormpjes in het muffinblik en verdeel het deeg over de vormpjes. Snij de resterende appel in dunne partjes en verdeel ze over de cakejes.
-
6
Bak de cakejes 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of het deeg gaar is en haal de cakejes uit de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
20 stuks- appelen3
- eieren4
- suiker200 g
- zelfrijzende bloem250 g
- bakpoeder1 kl
- boter250 g
- melk50 ml
- zout snuifje