Aspergesoep
bereiding
-
1
Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.
-
2
Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.
-
3
Snij intussen de prei in heel fijne ringen. Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.
-
4
Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.
-
5
Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!
-
6
Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje kervel.