Heldere aspergesoep met dumplings
bereiding
-
1
Schil de witte asperges met een dunschiller
en verwijder de harde onderkant. Verse
groene asperges hoeft u niet te schillen,
verwijder alleen de harde onderkant. Snij
ze schuin in stukjes van ± 2 cm.Snij de korsten van het brood en snij het in
blokjes. Snipper de sjalot.Snipper de ham zeer fijn.
Rasp de sinaasappelschil.
-
2
Warm de melk
op in een pannetje en vermeng met de
sjalot, het brood en het losgeklopte ei. Voeg
wat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaar
is. Kruid met zout en nootmuskaat.Meng de ham door
het broodmengsel. Rol kleine balletjes van
het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten
water. Haal ze met een schuimspaan
uit de pan en laat uitlekken. -
3
Breng de bouillon aan de kook met een
snuifje zout. Doe er de witte asperges bij
en laat 5 minuten koken. Voeg de groene
asperges toe en laat nog 3 tot 4 minuten
verder garen. Kruid bij met zout en witte
peper. Schep de soep in warme kommetjes
en voeg de deegballetjes toe. Bestrooi naar
smaak met gember en geraspte sinaasappelschil.
Werk af met verse dragon.
Voorbereiding