Champignon-tomatentaart
bereiding
-
1
Maak een gistdeeg. Los hiervoor de gist op in een beetje lauwe melk. Maak een kuiltje in 250g bloem en giet de gist hierin. Bedek met bloem en voeg een snuifje zout toe. Verdeel 1/3 van de boter in klontjes en kneed alles tot het deeg makkelijk loskomt van het werkblad. Rol tot een bal en laat afgedekt rusten.
Pel de tomaten en verdeel in stukjes. Maak de paprika's schoon en snij in reepjes.
Hak de ui fijn.
Reinig de champignons en snij ze in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Fruit de ui aan in boter. Voeg tomaten en paprika toe en laat meestoven. Blus met de bouillon, kruid met zout en peper en laat gedurende 20 minuten sudderen.
-
3
Voeg de champignons bij het tomaten-paprikamengsel 5 minuten voor het einde van de stooftijd.
-
4
Roer de rest van de bloem los in een beetje bouillon en bind er het kookvocht mee.
-
5
Rol het deeg uit en bekleed er de beboterde taartvorm . Prik het deeg met een vork en laat de bodem even rijzen.
-
6
Strooi een laagje paneermeel over het deeg en verdeel er de groentevulling over.
-
7
Bestrooi met geraspte kaas en laat gedurende 40 minuten laten bakken in de oven.
Serveer warm.
Voorbereiding