Recept

Hammousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel feestrecept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de sjalotten fijn.

    Snij de ham in reepjes.

    Hak de bieslook en dragon fijn.

  2. 2

    Fruit de sjalotten in de hete boter. Mix de ham, wijn, sjalotten, mosterd en kruiden fijn.

  3. 3

    Verdeel gehakt bieslook over de bodem van pudding- of soufflévormpjes en verdeel hierop een eetlepel aspic. Laat in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Vermeng de hammousse met de rest van de aspic en vul hiermee de vormpjes verder op.

    Zet het geheel 1 uur in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm kort voor het opdienen. Serveer met een weinig salade en een slasausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hammousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!