Kaukasische kip
bereiding
-
1
Maak alle groenten schoon en snij in grove stukken.
Was de rijst.
Hak de dille fijn.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Meng zout, peper en paprikapoeder met een kwart van de olijfolie en wrijf daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed in. Laat gedurende 10 minuten trekken.
-
2
Verhit de rest van de olie in een diepe braadpan en laat daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin bakken.
-
3
Voeg de knolselderij, de venkel en de wortel toe en laat even meestoven.
-
4
Schud de rijst er bij samen met het laurierblad en breng op smaak met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).
-
5
Overgiet met de kippenbouillon en laat onder deksel zacht stoven.
-
6
Schep alles over in een diepe ovenschotel en meng met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette.
Laat in het midden van de oven nog 15 minuten doorstoven.
-
7
Neem uit de oven en schep de zure room er door. Dien onmiddellijk op.
Voorbereiding