Recept

Kaukasische kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijke schotel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak alle groenten schoon en snij in grove stukken.

    Was de rijst.

    Hak de dille fijn.

    Verwarm de oven voor op 240°C.

    Meng zout, peper en paprikapoeder met een kwart van de olijfolie en wrijf daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed in. Laat gedurende 10 minuten trekken.

  2. 2

    Verhit de rest van de olie in een diepe braadpan en laat daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin bakken.

  3. 3

    Voeg de knolselderij, de venkel en de wortel toe en laat even meestoven.

  4. 4

    Schud de rijst er bij samen met het laurierblad en breng op smaak met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).

  5. 5

    Overgiet met de kippenbouillon en laat onder deksel zacht stoven.

  6. 6

    Schep alles over in een diepe ovenschotel en meng met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette.

    Laat in het midden van de oven nog 15 minuten doorstoven.

  7. 7

    Neem uit de oven en schep de zure room er door. Dien onmiddellijk op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaukasische kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!