Kip met groentepannetje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de wortelen, spoel de lente-uien, halveer ze in de lengte. Borstel de champignons schoon.
-
2
Kruid de stukken kip met peper en zout en bak ze in boter. Strijk een ovenschaal in met olie. Neem de kip uit de pan en leg ze in de schaal. Blus de pan met de wijn en de bouillon, laat opkoken en schenk in de ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven, besprenkel de kip geregeld met het bakvocht.
-
3
Blancheer de wortelen 5 minuten in lichtgezouten water. Spoel onder ijskoud water en laat uitlekken. Roerbak ze samen met de helften lente-ui en de champignons in wat olie. Voeg wat water toe en laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met suiker en zout.
-
4
Haal de kip uit de ovenschaal en zeef de saus. Voeg de room toe en roer tot een gladde saus. Bind eventueel met wat boter. Kruid met peper en zout.
-
5
Serveer de kip met de groenten en de saus. Werk af met kervel.