Chili van knolgroente met yoghurtsaus
bereiding
-
1
Maak de wortelen, knolrapen en knolselder schoon, snij ze in blokjes.
Spoel de prei, snij in ringen, hou wit en lichtgroen apart.
Schil de gember en hak hem heel fijn.
Schil de knolrapen en snij ze in staafjes.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
Snij de bieten in blokjes.
Rasp wat citroenschil.
Snipper de peterselie.
-
2
Fruit de wortel, de knolselder, het preiwit en de gember in olie. Voeg de tomatenpuree en chilikruiden toe en laat even meestoven. Blus met de bouillon. Doe er de knolraap en de zoete
aardappelen bij en laat afgedekt 15 minuten garen. -
3
Doe de bieten en lichtgroene prei bij de andere groenten en laat nog 10 minuten garen.
-
4
Roer wat geraspte citroenschil samen met enkele druppels citroensap door de yoghurt. Snipper de peterselie en strooi die bij de groenten. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de chili met de yoghurt apart erbij.
Voorbereiding