Recept

Witlooftaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze groententaart is top!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Reinig het witloof en snij in fijne reepjes. Snij de ham in reepjes.

    Smeer een taartvorm in met boter, bestuif met bloem en plaats even in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de bloem met de stukjes boter en een snuifje zout. Bewerk met 2 messen tot een korrelige massa. Voeg één eierdooier toe en kneed lichtjes met wat water. Wikkel het deeg in folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

  3. 3

    Bak de witloofreepjes in bruine boter.

  4. 4

    Klop de eierdooiers los met de room. Voeg het uitgelekte witloof, de ham, de kaas, peper, zout en nootmuskaat toe.

  5. 5

    Rol het deeg uit en bekleed er de bebloemde vorm mee. Giet het witloofmengsel over het deeg uit en laat 40 minuten bakken in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witlooftaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!