Runderfiletspiesjes met champignons en paprikas
bereiding
-
1
Snij het spek in plakjes van 1 centimeter dik.
Snij de runderfilet in blokjes van 3 centimeter en rijg, afgewisseld met stukjes spek, aan brochettepennen. Kruid met zout en peper.
Schil de uien en snij in ringen van 1 centimeter dik. Was de paprika's, snij in twee, verwijder de zaadlijsten en verdeel in blokjes van 1 centimeter.
Snij de Spaanse peper in ringetjes.
Reinig de champignons en snij in schijfjes.
-
2
Smelt de geklaarde boter in een pan met een dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten aan op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 2 minuten onder gesloten deksel. Haal het vlees uit de pan en hou warm op een schotel bedekt met een vel aluminiumfolie.
-
3
Bak de uiringen in de braadjus. Voeg wanneer de ui gebruind is de overige groenten toe. Laat op een zacht vuur sudderen gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout.
-
4
Deglaceer met de cognac, roer de ketchup erdoor en laat 1 minuut doorwarmen.
-
5
Schep de groentefondue in een verwarmde schaal en leg er de spiesjes op. Dien dadelijk op met risotto of een groen slaatje.
Voorbereiding