Biefstuk met peterselierisotto
bereiding
-
1
Snij het vlees in 8 kleine biefstukken.
Schil en snipper de uien.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Breng de bouillon aan de kook. Smelt in een kookpan tweederde van de boter. Fruit de uien glazig. Voeg de rijst toe en roer om. Voeg de bouillon bij de rijst. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen zonder om te roeren.
-
3
Giet de witte wijn bij de rijst. Laat nog 10 minuten gaarkoken. Verhit de resterende boter in een pan. Bak het vlees 1 tot 2 minuten aan elke kant bakken. Leg tussen 2 diepe borden om warm te houden. Deglaceer de bodem met wat vleesbouillon en laat indampen.
-
4
Schep de peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst en breng verder op smaak met zout en peper. Leg op voorverwarmde borden 2 biefstukken. Schik bovenop de peterselie-risotto. Bestrooi de rijst met de rest van de kaas. Bedek het vlees met saus. Serveer de rest van de risotto apart.
Voorbereiding