Vleesbrood
bereiding
-
1
Laat het brood in melk weken en knijp vervolgens lichtjes uit.
Hak de ui, knoflook en peterselie fijn.
-
2
Fruit de ui goudgeel in de boter. Voeg het broodkruim, de peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toe. Laat even fruiten.
Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopt ei door.
-
3
Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een enigszins langwerpig brood mee.
-
4
Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet met een klontje gesmolten boter. Schuid in een niet-voorverwarmde oven en stel de temperatuur op 200 graden in. Wanneer deze temperatuur bereikt is laat een half uur bakken. Verminder vervolgens de temperatuur tot 150 graden en laat nog een half uur verder garen.
-
5
Door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak. Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.
Voorbereiding
Tip