Couscoussalade met gerookte forel
bereiding
-
1
Laat de couscous wellen in kokend water of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchvlees in blokjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes zonder te schillen.
Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in blokjes.
Sprenkel het citroensap over de avocado- en appelblokjes, zodat ze niet verkleuren
-
2
Roer een dressing van maisolie, witte wijnazijn, zout en peper en giet over de mangoblokjes.
-
3
Roer de couscous los met een vork. Roer er de appel, de avocado, de koriander en de munt door.
-
4
Voeg er 4 eetlepels olijfolie aan toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, eventueel nog met wat extra olie of witte wijnazijn naar smaak.
-
5
Breek de forelfilets in grove stukken. Schep wat couscous in een kommetje, leg er de forel op en werk af met de mangosalade. Bestrooi met koriander.
Voorbereiding