Leng met gerookte zalm en venkel
bereiding
-
1
Was de venkelknol, maak schoon en snij in reepjes.
-
2
Rol een lengfilet in een sneetje gerookte zalm en schik in een beboterde magnetronschaal. Bevochtig met de wijn en breng op smaak met peper en zout. Dek af en verhit acht minuten in de magnetron bij 850 W. Bewaar het pocheervocht en hou de lengfilets warm.
-
3
Breng de venkel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bevochtig met de room en het pocheervocht van de lengfilets. Dek af en laat een zevental minuten garen bij 700 W.
-
4
Hou de venkel warm en kook de saus even in.
-
5
Maak op warme borden een bedje van venkel, schik de lengfilets er op, overgiet met de saus en werk af met enkele pluksels venkelloof. Serveer met duchesse-aardappelen (desgewenst gekleurd met wat wortelpuree).
Voorbereiding