Gefrituurde reuzengarnaal
bereiding
-
1
Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal, spoel ze met koud water en dep droog.
-
2
Meng het citroensap, de Worcestershiresaus, de sojasaus en de cognac. Laat de reuzengarnalen hierin één uur marineren.
-
3
Klop de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper, zout en suiker en laat een kwartiertje rusten op kamertemperatuur. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het beslag met een houten spatel. Verdeel het beslag over individuele kommetjes.
-
4
Warm olie of vet op in een fonduepan tot circa 180 graden. Schik de reuzengarnalen op een dienbord en serveer met de kommetjes beslag.
-
5
Prik de reuzengarnalen op een fonduevorkje, haal door het beslag halen en bak onmiddellijk in de hete olie.
Voorbereiding
Marinade
Beslag