Recept

Minikroketjes met Noordzeegarnaal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topklassieker met verse garnalen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de garnalen pellen. Breng de koppen en schalen met het water aan de kook, laat 20 minuten sudderen en zeef de garnaalfumet door een neteldoek.

    Pers 1 citroen, snij de schil in sliertjes. Snij de tweede citroen in schijfjes.

  2. 2

    Bereid een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem. Meng er de hete garnaalfumet door en kook onder voortdurend roeren in tot een dikke gladde saus.

  3. 3

    Klop de room en de eierdooiers los en voeg bij de kokende saus. Breng opnieuw aan de kook en haal onmiddellijk van het vuur. Meng er de gemalen kaas en het citroensap door, breng op smaak met peper en zout, meng er de garnalen door en laat een nacht in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Rol de garnaalbereiding tot kleine balletjes. Klop het eiwit los met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. Wentel de balletjes door de resterende bloem, klop even af, dompel in het eiwit en haal door het paneermeel.

  5. 5

    Frituur de garnaalballetjes 6 minuten in hete olie.

    Frituur de peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie en kruid met zout.

  6. 6

    Serveer de minigarnaalkroketjes met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minikroketjes met Noordzeegarnaal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!